tiistai 27. maaliskuuta 2012

Harvinaiset rodut ja niiden kasvattajat

Virtuaalimaailmasta löytyy useita lähes sukupuuttoon kadonneita rotuja, eikä osaa enää edes löydy. Jotkut urheat virtuaaliharrastajat nousevat taisteluun katoamista vastaan perustaen harvinaisia hevosia kasvattavan tallin. Valitettavan usein nämä hetken flow-fiiliksen jäljiltä perustetut tallit usein kuupahtavat alkumetreille eivätkä enää edes nosta päätään. Harvinaisia on vaikea kasvattaa, pitää itse tuoda ja aloittaa pohjatyö ihan alkutekijöistään. Usein tämä on se vaihe johon uusi kasvattaja kyllästyy miltei välittömästi. Runsasmääräisen rodun kasvattajaksi on helppo ruveta, hyppää vain talleineen kelkkaan ja sopivaa jalostusmateriaalia löytyy jokaisen virtuaalikulman takaa. 

Kun joku harvinainen rotu nousee ns. muotiroduksi, talleja alkaa tulla välittömästi kuin liukuhihnalta. Kun hohde hiipuu, hiipuu myös tallien määrä ja vain ne määrätietoisimmat kasvattajat jäävät harvaa hevoskantaa paikkailemaan.  Ionic in omistajat ovat tehneet hienoa työtä niin harvinaisten kuin vähän tunnetumpienkin rotujen kanssa! Samoin jo lopettanut Tijuana Stables.

Eli jos aiot perustaa harvinaisia rotuja kasvattavan tallin, mieti ensin jaksatko sitä tuontirumbaa ja työntekoa rodun eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti