lauantai 31. maaliskuuta 2012

"Ai mitkä copyrightit...?"

Taas sai näin aamutuimaan törmätä talliin, jonka copyrighteistä ei ollut tietoakaan. Vieraskirja oli täyttynyt "merkkaa copyt" ja "missä copyt???"-viesteistä. Kuitenkin kun uudelleen kurkkasin vieraskirjaan, oli kaikki viestit (omani mukaan lukien) poistettu, enkä voinut enää kirjoittaa vieraskirjaan. Valitettavasti näitä copyjenkiertäjiä riittää. Tai sitten copyt merkitään mahdollisimman epäselvästi. Esimerkiksi Klosterhof Merigenin copyt on joskus merkitty © KM, thank you!, eikä minkäänlaista linkkiä.


Usein tämä suurempien ja "hienompien" tallien copyttomyys johtuu suurimmaksi osaksi siitä että halutaan pitää farmi "salassa" toisilta, etteivät he sankoin joukoin hae lupia samalta farmilta ja vie kuvat omistavalta hevoselta mahdollisuuksia NJ- ja KTK-palkintoihin. Usein näiden aloittelijoiden suntuubitallien copyrightit uupuvat juuri sen takia kun ei ymmärretä laittaa niitä paikalleen. 


Ne jotka eivät mitään copyright-laista tiedä, kannattaa selata Käräytys läpi. Se on aika tavanomainen neuvo, mutta siellä on selitetty copyright-laki tarkasti sekä UKK-osio on suht kattava.  


Nykyään kuitenkin suurin osa näyttelyiden järjestäjistä ja KTK-tuomareista ei arvostele hevosta mikäli copyrightit puuttuvat. Ainakin näin he väittävät useimmissa copy-topissa ht.netin foorumilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti