perjantai 24. helmikuuta 2012

Virtuaalimaailman suvaitsemattomuus

Täytyy myöntää että varastin aiheen Minealta.

Olen pyörinyt virtuaalimaailmassa nyt useamman vuoden pitäen välissä parinkin vuoden taukoa. Kun avasin pitkästä aikaa Hevostalli.netin virtuaalitalli-osion, huomasin että etusivulla oli jonkun anonyymin pystyyn laittama haukkumistopic. Harvakseen foorumia selailtuani olen huomannut että näitä topia pistetään pystyyn oikein urakalla. Missä on virtuaalimaailman suvaitsevaisuus? Koko virtuaalimaailma pyörii vain sensaationnälän ympärillä. Toivotaan että joku tekee virheen jonka takia voidaan laittaa muutama mollaamistopic pystyyn. Ihan vain että voitaisiin pilata taas jonkun ihmisen maine. Useimmiten myöskään yksikään Suntuubi-talli ei saa ollenkaan tuulta siipiensä alle ihan vain koska ihmiset menevät esittelytopaan, avaavat tallin pariksi sekunniksi ja vilkaistuaan otsikkoa kommentiksi syntyy "perus suntuubitalli, opettele koodaamaan kunnon ulkoasuja ja siirry websiin". Näille talleille tai näiden omistajille ei myöskään suoda minkäänlaista respektiä ajan myötä ulkoasun muuttuessa asialliseksi ja käyttäjäystävälliseksi vain sen takia, että aina kun topic on jälleen nostettu etusivulle, uusi katsoja vilkaisee kommentteja ja perääntyy välittömästi. Asiat nähdään turhan mustavalkoisesti ja paikka tuomitaan muutaman kommentin perusteella kehityskelvottomaksi ja surkeaksi suntuubi-tason talliksi. Näin on myös HTML-puolella. Jos ulkoasu ei miellytä käyttäjiä, on aktiivisia kävijöitä tai hoitajia turha yrittää hankkia.

Välillä tulee mietittyä miten tätä jaksaa harrastaa, ja ottaa aina vaan uuden ryöpyn jatkuvaa kritiikkiä ja haukkuja niskaan. Jotkut ihmiset eivät vain yksinkertaisesti osaa muotoilla kirjaimista mitään muuta kuin "hirvee, hanki kunnon ulkka"-tyyppisiä kommentteja. Ja jos tallin ulkoasu nyt sattuu miellyttämään silmää, sitä ei ainakaan ilmoiteta.

Aloittelijat - kuten Minea mainitsikin - lyödään useimmiten lyttyyn muutaman kirjoitusvirheen takia. Talli leimataan aloittelijan kokeiluversioksi ja oletetaan että sitä ei kauan jakseta pystyssä pitää.

Jatkuvat kritisoijat - menkää itseenne ja miettikää tarkkaan ennen kuin katkaisette jonkun alkavalta virtuaaliharrastukselta siivet jatkuvan mollaamisen takia. Kiitos ja kumarrus, farga paransi maailmaa.

1 kommentti:

  1. Itse en ole kyllä törmännyt siihen että ulkkaa moitittaisiin, korkeintaan tullut kommenttia että "aika räikeet värit, ei toimi Firefoxilla" tms.

    Suntuubissa häiritsee mainospaljous, siksi kehotan usein siirtymään Websin html-puolelle, edes sitten helpon tableulkan voimin.

    VastaaPoista